Nye Heddapriser i 2017: Forestillinger for barn og unge hedres med hver sin pris

Nye Heddapriser i 2017: Forestillinger for barn og unge hedres med hver sin pris

To nye priser skal deles ut når Heddaprisen 2017 går av stabelen på Oslo Nye Teater 18. juni i år! Teaterårets beste forestillinger for ungdom løftes nå frem med en egen priskategori som teller tre nominerte. Nytt av året er også at de beste barneforestillingene vil fremheves i egen kategori, også de med tre nominerte.

Heddakomiteen, som utarbeider priskategorier og retningslinjer for Heddajuryen, har på tampen av 2016 foretatt justeringer i Heddaprisens utforming. Endringene vil gjøres gjeldende fra sommerens prisutdeling.

Prisen for beste forestilling for ungdom vil deles ut for første gang i juni 2017 og skal tildeles forestillinger som er produsert for ungdom, eller andre forestillinger som kommuniserer særlig godt med ungdom. Ny av året er også prisen for beste barneforestilling. De to kategoriene erstatter den tidligere prisen for Årets barne-/ungdomsforestilling som talte fem nominerte.

– Barn og ungdom utgjør to ulike publikumsgrupper som gjerne ser forskjellige forestillinger. Vi ønsker å løfte frem de beste forestillingene som hvert på sitt vis treffer én av disse to gruppene, sier Kristian Seltun, leder for Heddakomiteen.

SKUESPILLERPRISENE

De fire skuespillerprisene har også alle fått justert sine kategoribetegnelser og heter nå:

  • Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle
  • Beste mannlige skuespiller/hovedrolle
  • Beste kvinnelige skuespiller/medspiller
  • Beste mannlige skuespiller/medspiller

KOMITEENS ÆRESPRIS

HEDDA teller med dette 12 priskategorier innenfor hvilke juryen nominerer et fast antall kandidater og utpeker vinnere, i tillegg til æresprisen som Heddakomiteen deler ut fra tid til annen. Æresprisen har siden 2012 vært komiteen ansvar, og denne prisen endrer nå navn til Komiteens ærespris for bedre å skille den fra de juryerte prisene.

Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst og eies av Norsk teater- og orkesterforening (NTO). Prisutdelingen går i 2017 av stabelen på Oslo Nye Teater søndag 18. juni. Nominasjonene offentliggjøres tidlig i juni.

For juryens vurderingskriterier og mer informasjon om prisen, se Heddaprisen.no.

Kontakt: For mer informasjon, kontakt NTO v/Marianne Dyrnes Vallat, tlf. 980 46 777, e-post marianne@nto.no