Nominasjonene til Heddaprisene 2023 er klare

Nominasjonene til Heddaprisene 2023 er klare

Norsk teater- og orkesterforening presenterte i dag nominasjonslisten til årets Heddapriser under en pressekonferanse på Oslo Nye Teater. Nationaltheatrets «Døden på Oslo S» i regi av Simen Formo Hay og Kjersti Horns «Romeo og Julie» på Den Nationale Scene fikk begge hele 5 nominasjoner hver!

Se hele nominasjonslisten her.

40 Heddanominasjoner fordelt på 12 priskategorier ble i dag offentliggjort under en pressekonferanse på Oslo Nye Teater, ledet av skuespillerne Birgitte Victoria Svendsen og Karoline Schau.

Heddaprisen deles ut for fremragende prestasjoner i norsk scenekunst. Prisen er et samarbeid mellom Norsk teater- og orkesterforeninge (NTO) og foreningens scenekunstmedlemmer.

Heddajuryen har i 2022/2023 bestått av Hilde Andersen, Rania Broud, Anki Gerhardsen, Erik Schøyen, Mode Steinkjer, Andreas Wiese og Tone Pernille Østern. I tillegg har Grace Tabea Tenga deltatt i juryens danseutvalg.

Samlet sett har juryens medlemmer sett over 200 forskjellige scenekunstproduksjoner over hele landet.

Mangfold og nye inspirasjonskilder

Heddajuryen peker i sin uttalelse på de mange sterke regissørene, scenografene og koreografene som preger norsk scenekunst i dag. 

Det er svært mye som har gledet Heddajuryen denne sesongen. Vi har sett strålende scenekunst i den største skala, vi har sett glitrende presisjonsarbeid i monologer. Vi har latt oss bergta av Norges beste dansere, vi har sett musikkteatret sprenge nye veier, sier Andreas Wiese, juryens talsperson.

Vi ser at kvinnelige regissører står særdeles sterkt i norsk scenekunst og venter spent på at mangfoldet vi nå har mer av scenen skal finne sin naturlige plass også i disse kunstnerrollene, påpeker han.

Juryen ser også at teaterkunsten stadig henter inspirasjon fra nye kilder, sier han.

Prisutdelingen

Årets Heddapriser deles ut for 25. gang under en festforestilling på Oslo Nye Teaters hovedscene søndag 18. juni kl. 16.30 og strømmes via www.heddaprisen.no.

Kontakt:

For mer informasjon, intervjuavtaler eller påmelding til utdelingen 18. juni, ta kontakt med: Marianne Dyrnes Vallat (NTO), e-post, mob. 980 46 777.

Følg også med på Facebook, Instagram og Twitter @NTO_tweet #Heddaprisen.