Informasjon om årets utdeling

Informasjon om årets utdeling

Årets prisutdeling finner sted på Det Norske Teatret søndag 19. juni. De nominerte offentliggjøres samme sted onsdag 8. juni.

Heddaprisen eies av Norsk teater- og orkesterforening (NTO) på vegne av sine scenekunstmedlemmer. Prisutdelingen er et samarbeid mellom NTO, Norsk teaterlederforum og det til enhver tid arrangerende teater. 

Heddaprisene 2022 deles ut søndag 19. juni kl. 16.30 under en festforestilling produsert av Det Norske Teatret, i regi av Belinda Braza. Nominasjonene offentliggjøres i form av en presselansering 8. juni kl. 11.00 samme sted.

Utdelingen vil også strømmes live her på nettsidene, på Heddaprisens facebook-side og i Det Norske Teatrets kanaler.

Nye kategorier

Med innlemmingen av danseforestillinger og operaforestillinger i prisen fra og med utdelingen 2022, og opprettelsen av til sammen fire nye kategorier, kan det i år deles ut 15 juryerte priser. 

I tillegg kan Heddakomiteen (ikke juryen) kåre en vinner av æresprisen. Totalt kan det med dette deles ut 16. priser.

Se listen over alle priskategoriene

To scenekunstsesonger sett under ett

Koronarestriksjonenes konsekvenser for teatrenes premierer, spilleplaner og publikumsmøter de siste to årene, medførte at Heddakomiteen vinteren 2021 besluttet å slå 2020/2021-sesongen sammen med 2021/2022-sesongen. 

Samtidig ble antall nominerte utvidet fra 3 til 5 i hver kategori til årets utdeling.

Prisutdelingen er åpen for alle

Heddaprisutdelingen markerer avslutningen på Heddadagene 2022, og scenekunstbransjen og alle interesserte er hjertelig velkomne til prisutdeling og festforestilling søndag 19. juni kl. 16.30. 

Kjøp billetter her!