Her er konferansierene til årets Heddaprisutdeling

Her er konferansierene til årets Heddaprisutdeling

Når Heddaprisutdelingen søndag 16. juni går av stabelen på Oslo Nye Teaters hovedscene er det med stødig ledelse fra søskenparet Kim og Helle Haugen.

Pressemelding 13. mai 2024:

For andre år på rad finner Heddaprisutdelingen sted på Oslo Nye Teaters ærverdige hovedscene. Ansvarlig arrangør Norsk teater- og orkesterforening (NTO) og en samlet bransje ser fram til å hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst i det vakre hovedstadsteateret. Årets konferansierer er skuespillerne og søskenparet Helle og Kim Haugen, henholdsvis ansatt på Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. 

– Vi er jo praktisk talt født og oppvokst på Oslo Nye, derfor er det stor stas å skulle lede alle gjennom denne prisutdelingen, nettopp på dette huset, sier skuespiller og konferansier Kim Haugen, som selv ble nominert til Heddaprisen i 1998 for rollen som Rick i «Nerden» av Larry Shue ved Nationaltheatret.

– Heddaprisen er den gjeveste utmerkelsen man kan få innen teater og scenekunst i dag, og prisen er med på å heve folks bevissthet om hvor viktig teater og scenekunst er, sier skuespiller og konferansier Helle Haugen, også nominert til Heddaprisen, for rollen som Amanda Wingfield i «Glassmenageriet» i 2022. 

– Vi gleder oss til å være konferansierer sammen på årets Heddaprisutdeling, sier duoen.

Synliggjør norsk scenekunst

Heddaprisen har blitt delt ut siden 1998, og utdelingen har i en årrekke markert avslutningen på sesongen ved de norske scenekunstinstitusjonene gjennom en storstilt feiring som bidrar til å synliggjøre norsk scenekunst for et større publikum. 

– Vi gleder oss til å være vertskap for Heddaprisutdelingen 2024 og til å skape en verdig ramme rundt feiringen av teater og scenekunst i Norge, sier Runar Hodne, teatersjef ved Oslo Nye Teater og regissør for kveldens forestilling.

Nye priskategorier

Arrangørene ser i år særlig fram til å dele ut egne priser til Beste sceneprestasjon – dans og Beste sceneprestasjon – musikkteater for første gang. Nytt av året er også at skuespillerkategoriene er gjort kjønnsnøytrale, slik de også var ved prisens begynnelse. 

 Heddaprisen 2024 teller med dette totalt 15 priskategorier, hvorav Særlig kunstnerisk innsats og Heddakomiteens ærespris kun deles ut i spesielle tilfeller.

Prisutdelingen er en del av scenekunstfestivalen Heddadagene som arrangeres i tidsrommet mandag 10. – søndag 16. juni. Utdelingen strømmes direkte fra Oslo Nye Teater og kan følges på Facebook-arrangementet Heddaprisutdelingen 2024.


Billettsalget er åpnet

Alle som ønsker å være tilstede under prisutdelingen søndag 16. juni kl. 16.00, er hjertelig velkomne!

KJØP BILLETTER VIA OSLO NYE HER

Nominasjonene offentliggjøres 6. juni

De nominerte til årets Heddapriser offentliggjøres torsdag 6. juni kl. 11.00 under en pressekonferanse på Oslo Nye Teater.