Velkommen til presselansering: Offentliggjøring av Heddanominasjonene

Velkommen til presselansering: Offentliggjøring av Heddanominasjonene

Tirsdag 5. juni kl. 11.00 i Oslo Nye Teater publikumsfoajé
Rosenkrantzgt 10, 2.etg.

Velkommen til presselansering på Oslo Nye Teater tirsdag 5. juni. Her blir nominasjonene til Heddaprisen 2018 offentliggjort. 

Tirsdag 5. juni får vi vite hvilke 35 norske scenekunstnere og produksjoner som Heddajuryen anser å være en Heddanominasjon verdig!

Teateråret 2017/2018 har vært et år med levende, givende, intense og utfordrende diskusjoner, i og utenfor juryrommet. Vi har kunnet konstatere at teater-Norge av i dag er mangfoldig og variert. Aktiviteten er høy. Tematisk og estetisk er bredden stor, sier Lillian Bikset, juryens talsperson.

Når vi i dag snakker om kvalitet, snakker vi ikke om én rådende kvalitetsform eller ett rådende kvalitetskriterium. Vi snakker om et svært stort utvalg av ulike kvaliteter. Norsk teater holder et høyt nivå innen en rekke sjangre og stiler, understreker hun.

Alle de nominerte er invitert til pressekonferansen, og juryen vil være til stede.

Skuespillerne Ine Marie Wilmann og Ingvild Holthe Bygdnes, årets konferansierer for prisutdelingen 17. juni, vil også lede presselanseringen.

Etter presentasjonen av nominasjonene blir det anledning til å gjøre intervjuer og foto med de tilstedeværende nominerte, jurymedlemmene og konferansier.

Heddaprisen deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Norsk teater- og orkesterforening (NTO) er ansvarlig arrangør for HEDDA. Prisen deles ut i samarbeid med det til enhver tid arrangerende teater. Årets vertskap er Oslo Nye Teater.

Selve prisutdelingen finner sted på Oslo Nye Teaters hovedscene søndag 17. juni kl. 16.30 og vil strømmes via Heddaprisen.no. For påmelding til prisutdelingen, kontakt marianne@nto.no, tlf. 980 46 777. 


Program for presselansering 5. juni

- 10.30: Registrering og lett servering 
- 11.00: Teatersjef på Oslo Nye Teater Kim Bjarke ønsker velkommen
- NTOs direktør Morten Gjelten introduserer årets nye festival Heddadagene.
- Juryens talsmann Lillian Bikset presenterer juryens arbeid
- Konferansier Ine Marie Wilmann og Ingvild Holthe Bygdnes presenterer årets nominasjoner
- 11.30: Intervjuer og foto 


For påmelding og spørsmål, ta kontakt med:
Marianne Dyrnes Vallat (NTO), marianne@nto.no, mob. 980 46 777
Margareta Magnus Myhre (Oslo Nye Teater), margareta.magnus.myhre@oslonye.no mob. 952 16 234

Skal du filme, sende live eller trenger lyduttak, ber vi deg avtale med oss før ankomst. Ta også kontakt dersom du har spørsmål eller ønsker at vi skal tilrettelegge for separatintervjuer. 

Følg med på Heddaprisen.no og Facebook.com/heddapris. #Heddaprisen