Velkommen til Heddaprisutdeling 2022

Velkommen til Heddaprisutdeling 2022

Søndag 19. juni er det igjen klart for utdelingen av Heddaprisene, og endelig kan vi på ny samle bransje og publikum til en storslått feiring av norsk scenekunst! Årets utdeling finner sted på Det Norske Teatrets hovedscene, hvor skuespillerne Mimmi Tamba og Adela Cudjoe har fått den ærefulle oppgaven med å lede prisutdelingen. Regien er ved Belinda Braza.

Adela Cudjoe og Mimmi Tamba (foto: Det Norske Teatret)

Billettene er lagt i salg og kan kjøpes her

Heddaprisen deles årlig ut av Norsk teater- og orkesterforening (NTO) for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen har blitt utdelt siden 1998 og regnes som en av Norges mest prestisjefulle scenekunstpriser. Heddajuryen skal prioritere produksjoner ved NTO-institusjoner som er med på å finansiere Heddaprisen, men har anledning til å inkludere øvrige profesjonelle produksjoner.

Offentliggjøringen av de nominerte finner sted i form av en presselansering på Det Norske Teatret onsdag 8. juni kl. 11.00.

En helt spesiell utdeling

– Årets Heddaprisutdeling er spesiell på mange måter. I tillegg til at den favner over to hele år grunnet pandemien, og antall nominerte derfor er utvidet fra tre til fem i alle kategorier, vil vi for første gang dele ut priser til Beste danseforestilling og Beste musikkteaterforestilling, i tillegg til Beste teaterforestilling. Det ser vi fram til, sier NTOs direktør Morten Gjelten. 

– Den tidligere Årets forestilling går med dette ut. Heddakomiteen, som utarbeider priskategoriene, har imidlertid opprettet en annen og mer vidtfavnende pris: Årets Hedda, hvor vinneren kåres blant alle de nominerte. Heddaprisen 2022 teller med dette totalt 16 priskategorier, sier han.

Festival og prisdryss avslutter teatersesongen

Den forrige Heddaprisutdelingen i 2020 fant sted i form av en digital sending grunnet koronasituasjonen, og arrangørene er derfor stolte og glade over endelig å kunne samle bransje og publikum til en fysisk festforestilling og en verdig avslutning på teatersesongen.

Årets prisutdeling er den 24. i rekken og er en del av scenekunstfestivalen Heddadagene som arrangeres i tidsrommet fredag 10. – søndag 19. juni. Utdelingen strømmes via Heddaprisen.no. 

Følg oss også på sosiale medier: Facebook, Instagram og Twitter. #Heddaprisen.