Kultur- og likestillingsminsterens hilsen til Heddadagene

Kultur- og likestillingsminsterens hilsen til Heddadagene

I 2022 delte hun ut Heddastatuetten til Statsteatret for deres særlige kunstneriske innsats. I år skal hun åpne Norsk Dramatikkfestival og kanskje blir hun å se på Heddaprisutdelingen i slutten av neste uke? Statsråd Anette Trettebergstuen er glad i teatret og den norske scenekunsten, og kommer her med en hyggelig hilsen til Heddadagene på åpningsdagen.

"Heddadagene i Oslo i juni er en viktig årlig teaterfest! Her får publikum se det beste av det som spilles på teaterscener i hele landet. På Heddadagene samles teaterinteresserte fra fjern og nær til debatt og dialog og faglige seminar. Her finner folk sammen og knytter kontakter. Det er rett og slett en super møteplass som også viser oss hvor viktig scenekunsten og teatret er for oss."

Vi måtte selvsagt spørre statsråden om å komme med tre anbefalinger til årets forestillingsprogram:

"Jeg synes det er vanskelig å velge tre forestillinger fra et så omfattende og spennende program. Her er det mye teater jeg gjerne skulle sett! Så jeg heier egentlig på alle forestillingene og ønsker meg bare mer tid til å oppleve teater."

Vi håper ministeren får anledning til å se enda mer teater i tiden fremover, og ønsker henne varmt velkommen til både festival og fest den kommende uken!