Se 15 Heddanominasjoner under årets festival!

Emil Johnsen
Se 15 Heddanominasjoner under årets festival!

I dag ble nominasjonene til Heddaprisen 2023 offentliggjort og vi kan gledelig meddele at hele 15 av disse er tilknyttet forestillinger du kan se under årets Heddadager! Vi gir deg den fulle oversikten her.

I kategorien Beste scenetekst finner vi tre forestillinger som ALLE spiller under festivalen: Nina Westers IDIOT!, Mine Nilay Yalcins Ivars Kro og Kate Pendrys My dinner with Putin. Det er stor stas og de er allerede nesten helt utsolgt! Den 13. juni kan du møte faktisk disse tre damene i en kunstnersamtale arrangert av dramatikerforbundet på Det Norske Teatret. Les mer her!

Nina Wester er også nominert i kategorien Beste regi for IDIOT!, og Simen Formo Hay er nominert for Døden på Oslo S. Sistnevnte har hanket inn hele fire nominasjoner til: Beste teaterforestilling og Beste forestilling for ungdom, Maria Kristine Hildonen er nominert til prisen beste skuespiller/medspiller og Dagny Drage Kleiva og Alva Walderhaug Brosten er belønnet med nominasjon for scenografi og kostymedesign. Døden på Oslo S er dessverre - og forståelig nok - utsolgt, men du kan lese hvilke andre forestillinger regissøren anbefaler deg å se her!

"Semper Eadem" på Det Norske Teatret. Foto: Erik Berg

I Det Norske Teatrets repertoar finner vi tre forestillinger under festivalen, som er tilknyttet fem av årets Heddanominasjoner. Strålende Sara Khorami er nominert til prisen Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle for sin tolkning av Kristin i Kristin Lavransdotter. I samme forestilling er Joachim Rafaelsen belønnet med nominasjon i kategorien Beste skuespiller/medspiller. Emil Johnsen er nominert til prisen Beste mannlige skuespiller/hovedrolle for rollen som Édouard i Ei kvinnes kampar og forvandlingar og det store musikkeposet Semper Eadem stikker av med to nominasjoner: Beste musikkteaterforestilling og Beste audiovisuelle design.

Sist men ikke minst: Under Heddadagenes avsluttende helg kan du se en av de nominerte til Heddaprisen Beste danseforestilling: BIRGET; ways to deal, ways to heal fra Carte Blanche. Denne forestillingen markerer på ekte slutten på Heddadagene, da det er aller siste visning på programmet. Er du skikkelig sporty, kan du faktisk dra direkte fra Heddaprisutdelingen til Dansens Hus og rekke den!

Her er det lurt å være raskt ute, om man vil sikre seg billetter!

PS: Kjøper du Heddadagenes festivalpass, har du muligheten til å se så mange du bare vil til én fast pris. Med 8 ulike Heddanominerte forestillinger på programmet, kan det fort lønne seg!