Heddanominasjonene er klare

Heddanominasjonene er klare

Heddajuryen har vurdert årets norske scenekunstforestillinger, og listen over de 65 nominasjonene er nå klare!

Norsk teater- og orkesterforening presenterte i dag nominasjonslisten til årets Heddapriser under en pressekonferanse på Det Norske Teatret. «Tid for glede» som hadde urpremiere i vinter gikk av med hele syv nominasjoner. Blant de øvrige nominasjonene finner vi blant andre Herbert Nordrum, Hilde Louise Asbjørnsen, Kingsford Siayor, Bjørn Willberg Andersen og Mia Habib. 

Se hele nominasjonslisten her.

For 24. gang kan Norsk teater- og orkesterforening (NTO) presentere de nominerte til landets mest omfattende scenekunstpris, Heddaprisen. I dag ble listen over de 65 nominerte i de 13 juryerte kategoriene offentliggjort under en pressekonferanse på Det Norske Teatret

Prisene deles ut på Det Norske Teatret 19. juni og favner to scenekunstår og flere nye priskategorier.

Gullalder for norsk skuespillerkunst 

Heddajuryen peker i sin uttalelse på at trass to svært utfordrende år har luksusproblemet likevel vært mangfoldet av, og ikke mangelen på kvalitet. 

 – Innen scenekunst generelt har de to siste årene bekreftet en opplevelse av at vi befinner oss i en liten gullalder for norsk skuespillerkunst, sier Andreas Wiese, juryens talsperson.

– I disse to uvanlige sesongene har vi sett sterke forestillinger både blant de frie gruppene og på institusjonsteatrene. Vi ser også stadig flere samarbeidsproduksjoner mellom frie grupper og institusjonsteatrene, sier han. 

Wiese understreker også at disse to årene har vist styrken i teater for ungdom, og at mange teatre og frie grupper har satset spesielt på barn, og det med stort tematisk og formmessig mot.

Heddajuryen                                   

Heddajuryen som nominerer og kårer vinnere til årets utdeling, basert på de to scenekunstsesongene 2020/2021 og 2021/2022, har bestått av Andreas Wiese, Anki Gerhardsen, Petter Rosenlund, Hedda Fredly, Hilde Andersen, Mode Steinkjer og Brynjar Bandlien. Sammen med medlemmene av juryens fagutvalg for dans og musikkteater, Erik Schøyen og Rania Broud, har de sett og vurdert rundt 270 produksjoner gjennom de to siste teaterårene.

Nye kategorier: Årets Hedda, dans og musikkteater

Årets Heddapriser deles ut under en festforestilling på Det Norske Teatrets hovedscene søndag 19. juni kl. 16.30 og strømmes via www.heddaprisen.no. Da vil også den splitter nye prisen Årets Hedda deles ut for aller første gang, sammen med de nye kategoriene Beste danseforestilling, Beste musikkteaterforestilling og Beste teaterforestilling.

Kontakt

For mer informasjon, intervjuavtaler eller påmelding til utdelingen 19. juni, ta kontakt med: Marianne Dyrnes Vallat (NTO), e-post, mob. 980 46 777.